6:26 PM კარტოფილის ,,გოჭი" (სამარხვო) | |
გოჭს ღუმლის ფირფიტაზე ”ძერწავთ” მასალა: 1 კგ. კარტოფილი 200 გრამი მცენარეული ცხიმი 1 საშუალო თავი ხახვი 200 გრამი ქამა სოკო შავი პილპილი ხმელი ქინძი მარილი გემოვნებით. მომზადების წესი: გააკეთეთ კარტოფილის პიურე, შეაზავეთ მარილით და ცხიმით. სოკო და ხახვი დაჭერით და ცხიმში მოშუშეთ. დაუმატეთ ხმელი ქინძი, ცოტა მარილი და შავი პილპილი. შემდეგ შეეცადეთ პიურეს გოჭის ფორმა მისცეთ (გაითვალისწინეთ, ის აუცილებლად მშრალი უნდა იყოს). შუაში, შიგნით, ისე, რომ გარედან არ ჩანდეს, მოათავსეთ სოკოიანი მასა. როცა გოჭის ”გამოძერწვას” დაამთავრებთ, წაუსვით სამარხვო მაიონეზი და შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე (გოჭს ღუმლის ფირფიტაზე ”ძერწავთ”). 20 წუთის შემდეგ შეგიძლიათ გამოიღოთ. გააფორმეთ ისე, როგორც სურათზეა მოცემული ან ფანტაზია მოიშველიეთ. | |
|
სულ კომენტარები: 0 | |